Over Jan

Geïnspireerd door systemisch werken, sociaal constructivisme, neuropsychologische inzichten en Gestalt ben ik altijd op zoek naar patronen in de samenwerking tussen mensen.

De ontwikkeling en behoeften van mensen zijn, misschien wel meer dan voorheen, persoonlijker geworden en van grotere invloed op ontwikkelingen en daarmee de sturing van organisaties. Voor mij is dit de essentie van mijn werk. Ik wil van betekenis zijn voor mensen. Met hen werken aan de wijze waarop zij invloed kunnen en willen hebben op hun persoonlijke bijdrage. En de impact die zij daarmee kunnen hebben op hun werk (binnen een organisatie).  

Scherp, maar sterk in verbinding leg ik thema’s zonder oordeel op tafel. Ik kom tot de kern én dat wat er niet gezegd wordt maar wel voelbaar is, geef ik een plek.  

In mijn jarenlange werk als adviseur, coach, interim- & programmamanager en partner van een adviesbureau ben ik steeds meer gevormd tot de strategisch adviseur en executive coach die ik nu ben. Om mijn professionaliteit te borgen en te staven heb ik daar de passende opleidingen en coaches bij gezocht.

M&I/Partners

In 1997 sloot ik mij aan bij het organisatie- en ICT-adviesbureau M&I/Partners. Vanaf 2004 was ik partner/vennoot van dit bureau. Na ruim 25 jaar ga ik verder in de rol van geassocieerd partner bij M&I/Partners. In deze rol adviseer en begeleid ik CIO’s, bestuurders, toezichthouders, professionals en teams in de zorg en overheid om digitale transformatie en digitaal leiderschap te creëren en realiseren.

Meer over digitaal leiderschap

Opdrachtgevers en collega’s beschrijven mij als...

doortastend, betrokken, inspirerend, vrolijk, vooruitstrevend en een realistische visionair. 

Over Jan Houben

"Jouw enthousiasme en vertrouwen, die ik ervoer tijdens mijn komst bij M&I/Partners, bleken kenmerkend voor je uitingen en je ‘Sitz im Leben’. Ik prijs me gelukkig dat je mijn eerste fieldmanager werd. Mijn liefde voor het vak, gevoed door jouw betrokkenheid en aanmoediging, is in die eerste jaren met jou ontstaan. Ik heb je vertrouwen, je deskundigheid en je brede ervaring erg gewaardeerd. En niet te vergeten je gevoel voor humor, je relativerend vermogen en je gulle lach."

Gert den Hertog
Associate bij M&I/Partners